Home > Sectoren > Varkenshouderij > SlachtAnalyse

Slachtanalyse

Met Slachtanalyse hebben varkenshouders via internet inzicht in hun slachtgegevens. Varkenshouders kunnen online hun  actuele technische en economische gegevens inzien.

Optimale afleverstrategie

In één oogopslag toont het nieuwe slachtanalyse programma de slachtbevindingen gecombineerd met de technische resultaten van het varkensbedrijf. Bovendien biedt het programma inzicht in de relatie tussen uitbetaling en de slachtbevindingen. Het programma levert de varkenshouder trend- en correlatierapporten en daarmee inzicht in de verbeterpunten in zijn afleverstrategie. De relatie tussen slachtgegevens en de korting of toeslag op de uitbetaling wordt getoond. Met dit gegeven kan de varkenshouder direct aan de slag om te werken aan een hogere opbrengstprijs en marge. Binnen het programma is het mogelijk gegevens te selecteren op basis van gewicht, spek/spier, magervlees percentage, prijs en andere details.

Vergelijken

De varkenshouder kan deze levering vergelijken met een gemiddelde van eerdere leveringen. Ook is het verloop in de tijd te zien. Bijvoorbeeld het effect van zwaarder of lichter leveren in de loop van de tijd is duidelijk zichtbaar. Als de varkenshouder wil, stuurt hij gegevens eenvoudig door aan externe begeleiders.

De volgende slachterijen kunnen gegevens aanleveren voor SlachtAnalyse:

  • VION
  • Van Rooi Meat Helmond
  • Hilckman Nijmegen
  • Compaxo
  • Inkoop Oudewater BV

En daarnaast van Handelaren en (op korte termijn) Duitse slachterijen. Vraag onze Commerciele Binnendienst om meer informatie.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen