Home > Sectoren > Varkenshouderij > Pigmanager > Modules voor zeugen

Extra modules Pigmanager voor zeugen

Het basisprogramma van Pigmanager kunt u naar wens eenvoudig uitbreiden met deze extra modules voor zeugen:

 • Bedrijfsanalyse
 • Variabale analyse
 • Opfoknummering
 • Opfok
 • Proceskoppeling
 • EDI Fokkerij
 • EDI-I&RVL
 • Pocket Pigmanager
 • Pocket Opfok
 • Pocket Nummering
 • Pigreader
 • Mifas-Bedrijfseconomie
 • Mifas EDI-Factuur

Modules

Bedrijfsanalyse

Met de Bedrijfsanalyse kunt u de sterke punten van het bedrijf en de verbeterpunten verder uitdiepen. U krijgt daardoor meer inzicht in bijvoorbeeld de redenen van uitval van biggen of het interval spenen-dekken.

Variabele analyse

Met Variabele analyse kunt u bedrijfsniveau een analyse maken van uw zeugen. U maakt uitgebreide overzichten van door u zelf aangegeven selecties.

Opfoknummering

Deze module is bedoeld voor de individuele registratie van geboren biggen. De module kent de tatoeëringsgegevens.

Opfok

De opfokmodule is speciaal bestemd voor bedrijven die opfokzeugen/opfokberen produceren. Er worden werklijsten gemaakt voor het tatoeëren, opleggen, afleveren etc. Voor de beoordeling van de technische resultaten kunnen diverse analyse-overzichten worden gemaakt.

Proceskoppeling

AgroVision Pigmanager is koppelbaar met ieder merk voercomputer en bijbehorende Pocket PC. U bespaart tijd doordat de gegevens maar op én plaats worden ingevoerd.

EDI-Fokkerij

Met de module wisselt de varkenshouder gegevens uit met de fokkerijorganisatie; direct contact tussen fokker en varkenshouder.

EDI-I&R

De nieuwste module van Pigmanager agrarische software is een ideaal hulpmiddel voor het versturen van uw I&R-meldingen en transportaanvragen. Deze module van AgroVision Pigmanager verstuurt de meldingen eenvoudig via internet. Zo heeft u de complete administratie overzichtelijk op één plek en hoeft u geen controle-overzichten meer op te vragen.

Pocket Pigmanager

Pocket Pigmanager is een module van Pigmanager die draait op een pocket PC. De pocket PC is een Personal Computer in zakformaat. Hierdoor beschikt u over een mobiele werkplek die u altijd bij de hand heeft. Klein en handzaam, maar boordevol mogelijkheden. In de stal geeft u direct gebeurtenissen in zoals dekken, werpen, uitval en spenen. De meeste zeugenhouders werken met attentielijsten in de stal. Bij het gebruik van Pocket Pigmanager kunt u op de actuele werklijst voor de komende week meteen gegevens invoeren. Hierdoor vervalt het opschrijven en bespaart u tijd. U heeft de werkplek altijd binnen handbereik. 

Pocket Opfok

Voor de module Opfok is Pocket Opfok beschikbaar. Direct in de stal voert u de gebeurtenissen in zoals nummeren, opleggen, keuren, afvoer, sterfte en eigen inzet dieren. Het registreren van verplaatsingen en entingen van opfokdieren behoort ook tot de mogelijkheden. U voorkomt vergissingen bij de invoer en bespaart veel tijd doordat u niet alles eerst op hoeft te schrijven.

Pocket Nummering

Voor de module Opfoknummering is Pocket Nummering beschikbaar. Direct in de stal regelt u eenvoudig de registratie en nummering van de biggen. Met deze module is het niet langer nodig de tatoeëerlijsten in te vullen. Invullen kan nu direct in de Pocket PC. U voorkomt vergissingen bij de invoer en bespaart veel tijd doordat u niet alles eerst op hoeft te schrijven. 

Pigreader

Zijn uw dieren voorzien van elektronische oormerken, dan kunt u ze met Pigreader automatisch herkennen. U houdt de handheldcomputer bij het oornummer en het dier wordt automatisch herkend. U kunt meteen gegevens van de zeug registreren of gegevens opvragen. Met Pigreader bespaart u tijd en u heeft geen vergissingen meer door afleesfouten of typefouten.

Mifas-Bedrijfseconomie

Voor de berekening van bedrijfseconomische resultaten maakt Pigmanager gebruik van Mifas-Bedrijfseconomie. Door de combinatie Pigmanager en Mifas kost het invoeren van de kosten en opbrengsten u weinig tijd. Zo heeft u altijd de actuele kostprijs per grootgebrachte big.

Klik hier voor meer informatie over het bijhouden van uw bedrijfseconomische boekhouding met Mifas-Bedrijfseconomie

Mifas EDI-Factuur

De module EDI-Factuur haalt automatisch de elektronische facturen van uw voerleverancier op via internet en verwerkt deze in Pigmanager. Het programma splitst de ingelezen facturen vervolgens automatisch uit in bedrag, hoeveelheid en voersoort. Het verwerken van de facturen van de voerleverancier wordt hierdoor makkelijker en bespaart veel tijd. De kans op vergissingen wordt bovendien kleiner. Er zijn inmiddels meerdere leveranciers die elektronische factuurberichten leveren. 

Klik hier om te kijken of uw voerleverancier ook met deze toepassing werkt.

Naast het vergelijken van uw bedrijf met andere varkenshouders is er nu ook de mogelijkheid om uw bedrijf te vergelijken met specifieke bedrijfsgroepen.

We bieden Optimaal Dekmoment aan in FARM en Pigmanager, want op het juiste moment dekken is mede bepalend voor de bedrijfsresultaten. De dekscores kunnen eenvoudig worden vastgelegd en later worden geanalyseerd.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen