Home > Sectoren > Varkenshouderij > Pigmanager > Modules voor vleesvarkens

Extra modules Pigmanager voor vleesvarkens

Het basisprogramma van Pigmanager kunt u naar wens eenvoudig uitbreiden met deze extra modules voor vleesvarkens.

  • Koppeladministratie
  • Koppelanalyse
  • EDI-Slacht
  • EDI-I&RVL
  • Pocket Vleesvarkens
  • Mifas EDI-Factuur
  • Koppeling Weegschaal

Modules

Koppeladministratie

In deze module legt u gegevens vast op koppelniveau. U krijgt de resultaten dan ook per koppel, ronde, locatie, hok of afdeling.

Koppelanalyse

Met Koppelanalyse kunt u over koppelniveau heen analyseren. U maakt uitgebreide overzichten van door u zelf aangegeven selecties.

EDI-Slacht

Met deze module haalt u automatisch via internet de slachtgegevens naar Pigmanager Vleesvarkens. Hierdoor hoeft u geen uitgebreide slachtgegevens meer in te voeren en voorkomt u fouten. Via internet zijn de resultaten snel beschikbaar.

EDI-I&RVL

De nieuwste module van Pigmanager is een ideaal hulpmiddel voor het versturen van uw I&R-meldingen en transportaanvragen. Deze module van Pigmanager verstuurt de meldingen eenvoudig via internet. Zo heeft u de complete administratie overzichtelijk op één plek en hoeft u geen controle-overzichten meer op te vragen.

Pocket Vleesvarkens

Pocket Pigmanager is een module van Pigmanager agrarische software die draait op een Pocket PC. De Pocket PC is een Personal Computer in zakformaat. Hierdoor beschikt u over een mobiele werkplek die u altijd bij de hand heeft. Klein en handzaam, maar boordevol mogelijkheden. In de stal registreert u met Pocket Pigmanager alle verplichte registraties in en heeft overzichten zoals bijvoorbeeld de dieraantallen voor de mestwetgeving. U voert de acties in op het moment dat u het uitkomt, in de stal of later op uw gemak. De meeste vleesvarkenshouders werken ook met verschillende attentielijsten in de stal. Bij het gebruik van Pocket Pigmanager kunt u op de actuele werklijst voor de komende week meteen gegevens invoeren. Hierdoor vervalt het opschrijven en bespaart u tijd. U heeft de werkplek altijd binnen handbereik.

Mifas EDI-Factuur

De module EDI-Factuur haalt automatisch de elektronische facturen van uw voerleverancier op via internet en verwerkt deze in Pigmanager. Het programma splitst de ingelezen facturen vervolgens automatisch uit in bedrag, hoeveelheid en voersoort. Het verwerken van de facturen van de voerleverancier wordt hierdoor makkelijker en bespaart veel tijd. De kans op vergissingen wordt bovendien kleiner.

Er zijn inmiddels meerdere leveranciers die elektronische factuurberichten leveren. Klik hier voor een overzicht.

Koppeling Weegschaal

Met deze module koppelt u uw managementpakket van AgroVision Pigmanager eenvoudig aan de weegschaal op uw varkensbedrijf. In de stal voert u tijdens het wegen direct de gewichten van uw varkens in. Door een slimme koppeling tussen uw weegschaal en uw managementpakket komt het gewicht van het dier automatisch in uw Pocket PC bij het juiste dier terecht. U legt de gegevens snel en eenvoudig vast.

De voordelen op een rijtje:

  • U bespaart tijd, intypen is niet nodig
  • U maakt geen fouten, het gewicht staat altijd goed in uw systeem
  • U heeft razendsnel van al uw dieren de gegevens beschikbaar

Naast het vergelijken van uw bedrijf met andere varkenshouders is er nu ook de mogelijkheid om uw bedrijf te vergelijken met specifieke bedrijfsgroepen.

We bieden Optimaal Dekmoment aan in FARM en Pigmanager, want op het juiste moment dekken is mede bepalend voor de bedrijfsresultaten. De dekscores kunnen eenvoudig worden vastgelegd en later worden geanalyseerd.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen