Home > Sectoren > Varkenshouderij > FARM > Extra modules

Extra modules FARM

Het basisprogramma AgroVision FARM kunt u naar wens eenvoudig uitbreiden met extra modules. Deze aanvullingen zijn:

 • Koppeling varkensweegschaal
 • Opfok
 • Biggen
 • Breedlink
 • Koppeladministratie
 • EDI-slacht
 • Mobil
 • Ezid

Modules:

Feedlink

Met Feedlink koppelt u uw voersysteem aan FARM. Geen dubbele invoer meer. Meer weten? Klik hier.

Opfok

De opfokmodule is speciaal bestemd voor bedrijven die opfokzeugen/opfokberen produceren. Er worden werklijsten gemaakt voor het tatoeëren, opleggen, afleveren etc. Voor de beoordeling van de technische resultaten kunnen diverse analyse-overzichten worden gemaakt.

Biggen

Met de module biggen kunt u dieren bij de geboorte registreren en volgen tot het moment dat ze het bedrijf verlaten. De module is zeer geschikt voor bedrijven die eigen opfokzeugen produceren die als opfokzeug op het eigen bedrijf worden.

Koppeling Weegschaal

Met deze module koppelt u uw managementpakket van FARM eenvoudig aan de weegschaal op uw varkensbedrijf. In de stal voert u tijdens het wegen direct de gewichten van uw varkens in. Door een slimme koppeling tussen uw weegschaal en uw managementpakket komt het gewicht van het dier automatisch in uw Pocket PC bij het juiste dier terecht. U legt de gegevens snel en eenvoudig vast.

De voordelen op een rijtje:

 • U bespaart tijd, intypen is niet nodig
 • U maakt geen fouten, het gewicht staat altijd goed in uw systeem
 • U heeft razendsnel van al uw dieren de gegevens beschikbaar

Breedlink

Met deze module kunt u gegevens uitwisselen met fokkerij organisaties. Er is een uitwisseling met Topigs, Hypor, Hermitage, JSR, Seghers-Rattlerow en PIC.

Koppel

In deze module legt u gegevens vast op koppelniveau. U krijgt de resultaten dan ook per koppel, ronde, locatie, hok of afdeling.

EDI-Slacht

Met deze module haalt u automatisch via internet de slachtgegevens naar FARM. Hierdoor hoeft u geen uitgebreide slachtgegevens meer in te voeren en voorkomt u fouten. Via internet zijn de resultaten snel beschikbaar.

FARM Mobile

Deze module is geschikt voor zowel zeugen als vleesvarkens. Hiermee kunt u gegevens invoeren: dek-, worp- en speengegevens, tatoeëren biggen, aan- en afvoer zeugen, omnummeren zeugen, sterfte biggen tot spenen, bigafwijkingen, opmerkingen dekken/spenen/werpen, sterfte biggen na spenen, opleg eigen biggen, sterfte vleesvarkens. Ook kunt u overzichten aanmaken, zoals zeugenkaarten, aanwezige vleesvarkens.

FARM EZID

Deze module is geschikt voor Easy Identification; het identificeren van dieren aan de hand van oornummer (chip) of barcode. 

FARM EDI-Factuur

De module EDI-Factuur haalt automatisch de elektronische facturen van uw voerleverancier op via internet en verwerkt deze in FARM. Het programma splitst de ingelezen facturen vervolgens automatisch uit in bedrag, hoeveelheid en voersoort. Het verwerken van de facturen van de voerleverancier wordt hierdoor makkelijker en bespaart veel tijd. De kans op vergissingen wordt bovendien kleiner. 

Klik hier om te kijken of uw voerleverancier ook met deze toepassing werkt.

We bieden Optimaal Dekmoment aan in FARM en Pigmanager, want op het juiste moment dekken is mede bepalend voor de bedrijfsresultaten. De dekscores kunnen eenvoudig worden vastgelegd en later worden geanalyseerd.

Naast het vergelijken van uw bedrijf met andere varkenshouders is er nu ook de mogelijkheid om uw bedrijf te vergelijken met specifieke bedrijfsgroepen.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen