Home > Sectoren > Varkenshouderij > FARM > Bedrijfsvergelijking

Bedrijfsvergelijking

Als gebruiker van Pigmanager of FARM kunt u gratis deelnemen aan de bedrijfsvergelijking van AgroVision. Met de bedrijfsvergelijking van AgroVision kunt u leren van uw collega's. Door de gegevens van bedrijven te vergelijken kunt u aanknopingspunten vinden om de bedrijfsvoering van uw varkenshouderij verder te verbeteren.

Kengetallenspiegel

Twee keer per jaar maakt AgroVision een groot scala aan vergelijkende overzichten gebaseerd op de technische, economische en mineralen kengetallen van zowel de zeugen- als de vleesvarkenshouderij. Publicatie daarvan gebeurt in het periodiek Kengetallenspiegel.

Om de ontwikkeling van de varkenshouderij goed in beeld te kunnen brengen, heeft AgroVision de Kengetallenstatistiek. Daarin worden cijfers van de afgelopen 20 jaar in grafiekvorm gepresenteerd.

Rapporten

Heeft u uw bedrijfsgegevens ingestuurd, dan kunt u direct een 3-tal rapporten opvragen:

  • Een sterkte-zwakte analyse, waarbij de basiskengetallen van uw bedrijf worden vergeleken met een referentiegroep. U ziet direct op welk gebied u het beter of slechter doet dan uw referentiegroep.
  • Referenties, waarbij uw bedrijfskengetallen worden vergeleken met het landelijke gemiddelde, en waarbij alle bedrijven worden ingedeeld in 4 klassen.
  • Ranglijst, waarbij uw bedrijf in een ranglijst van vergelijkbare bedrijven wordt opgenomen en u zo direct ziet hoe uw bedrijf het doet t.o.v. andere individuele bedrijven.

De gegevens van andere bedrijven zijn niet herkenbaar of herleidbaar.

We bieden Optimaal Dekmoment aan in FARM en Pigmanager, want op het juiste moment dekken is mede bepalend voor de bedrijfsresultaten. De dekscores kunnen eenvoudig worden vastgelegd en later worden geanalyseerd.

Naast het vergelijken van uw bedrijf met andere varkenshouders is er nu ook de mogelijkheid om uw bedrijf te vergelijken met specifieke bedrijfsgroepen.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen