Home > Sectoren > Teelt > Comwaes & CROP > CropVision Connect

Klaar voor CropVision Connect

CropVision is de nieuwe generatie bedrijfsmanagementsysteem van AgroVision. Wij willen de nieuwe CropVision modules die wij maken ook graag met u als Crop of Comwaes gebruiker delen . Dat is wat CropVision Connect doet. CropVision Connect verbindt Crop en Comwaes met CropVision  In CropVision Connect kunt u eenvoudig uw bouwplan intekenen en inzien. Het is ook de eerste stap naar een volledig nieuwe communicatiemodule, waarmee u in de toekomst uw bouwplan kunt gaan delen met uw adviseurs of afnemers, digitale adviezen kunt ontvangen van uw adviseurs, uw teeltregistratie sturen naar uw afnemer.

Beschikbare modules

  • Een geografische module waarmee u in CROP of Comwaes gemaakte teelten kunt koppelen aan ingetekende percelen. 
  • Een nieuwe communicatiemodule voor uitwisseling
  • Gewasbeschermingsmonitor

GeoGrafische module

Tegen de achtergrond van een kaart of luchtfoto, is het eenvoudig om percelen in te tekenen en het bouwplan vast te leggen.

CommunicatieModule

Als professionele teler maakt u waarschijnlijk veel gebruik van de kennis en kunde van adviseurs. Dat zijn adviseurs van toeleveranciers, afnemers of gespecialiseerde voorlichters. Uw adviseurs kunnen u het best van dienst zijn als zij goed inzicht hebben in uw bedrijf. Bijvoorbeeld: Wanneer de adviseur weet wanneer de laatste bespuiting heeft plaatsgevonden op een perceel kan hij u gericht adviseren. Én hoe beter het advies, hoe beter het rendement van de gewassen.

Proef

Daarom wordt op dit moment samen met een aantal adviesorganisaties een proef gedaan met uitwisselingen. De adviseur kan dan uw registratie inzien, zien waar uw percelen liggen, en eventuele waarnemingen en adviezen vastleggen in CropVision, zodat u ze altijd kunt bekijken. Natuurlijk kan een adviseur niet zomaar bij de teeltgegevens komen, dat kan echt alleen na uw toestemming.

CropVision Connect is klaar voor al deze ontwikkelingen!

GewasbeschermingsMonitor

Sinds teeltjaar 2015 is het Gewasbeschermingsplan vervangen door de Gewasbeschermingsmonitor. Met de GewasbeschermingsMonitor voldoet u volautomatisch aan alle wettelijke verplichtingen. Vanuit CROP of Comwaes wordt de GewasbeschermingsMonitor voor u gevuld. U hoeft slechts op een enkele plek een korte toelichting te geven. U voldoet aan alle eisen. Een hele zorg minder.

Veilige data

Uiteraard kiest de teler zelf welke adviesorganisatie toegang krijgt tot zijn gegevens. Door in CropVision Connect een Machtiging in te stellen, bepaalt hij Wie, Wanneer en Hoelang toegang krijgt tot welke data  Zo kan de teler een adviesorganisatie alleen toegang geven tot het bouwplan (dus alleen een overzicht van de geteelde gewassen) of de volledige teeltregistratie (de geteelde gewassen én de uitgevoerde bewerkingen). Een reeds ingestelde Machtiging kan uiteraard op elk gewenst moment weer worden ingetrokken. De adviesorganisatie heeft vanaf dat moment geen toegang meer tot de data.

De teler kan altijd controleren, wie er of welk moment toegang heeft gehad.

Uitrol

CropVision Connect komt beschikbaar voor alle CROP- & Comwaes-gebruikers. Wij rollen het product gefaseerd uit, zodat wij u optimaal kunnen informeren en, indien u dat wilt, verder op weg helpen.

Vanaf seizoen 2016:Opsturen van de teeltregistratie naar uw afnemers

In de loop van het teeltseizoen 2016 kunt u ook de benodigde teeltgegevens door gaan  sturen naar uw afnemers met behulp van CropVision Connect. In CropVision Connect wordt het nog eenvoudiger om teeltgegevens te delen. Uiteraard bepaalt de teler altijd met wie hij de gegevens deelt.

GeoCROP

Gebruikt u GeoCrop?  Dan tekent u in GeoCrop uw percelen in.  U kunt ze in CropVision Connect ophalen vanuit RVO. Meer informatie volgt bij de uitrol

Teelt nieuws

Nieuwe helpdeskmedewerker: Chris van Bostelen

12-01-2018
Teelt, Algemeen, Uitgelicht

Mijn naam is Chris van Bostelen, Ik ben 43 jaar en werk sinds begin november bij AgroVision als medewerker Frontoffice...
Verder lezen

Verder lezen