Home > Sectoren > Teelt > Bolwerk > Extra modules Bolwerk

Extra modules Bolwerk

  • Schuurverwerking
  • Fustverkeer
  • Veilen
  • Buitenlandse leveringen
  • EDI Bulb
  • Kwekersvereniging
  • Mifas

Modules

Schuurverwerking

Voor een goede afstemming tussen kantoor en schuur kunt u Bolwerk uitbreiden met de module Schuurverwerking. Door schuurbrieven te maken met eventuele extra opmerkingen vermindert u de kans op fouten. Door de vele instelmogelijkheden bepaalt u zelf hoe de schuurbrief er op uw bedrijf uitziet. Zo voorkomt u dat er overbodige informatie wordt afgedrukt en maakt u een voor iedereen duidelijk leesbare schuurbrief.

Fustverkeer

Met het groter worden van het bedrijf neemt ook de omvang van het fustverkeer sterk toe. Tijdens het afleverseizoen komt veel fust binnen en verlaat veel fust uw bedrijf. Met de module Fustverkeer registreert u al uw inkomende en uitgaande (lege) fustverkeer. Bij leveringen, retouren en veilingaanvoer worden de fustmutaties automatisch bijgehouden. Vooraf maakt deze module een fustbestellijst voor u aan de hand van de nog te leveren bollen. Via duidelijke overzichten houdt u inzicht in het fustverkeer op uw bedrijf. Met behulp van de in te stellen overzichten ziet u meteen waar uw fust gebleven is en hoeveel fust van anderen nog op uw bedrijf aanwezig is.

Veilen

De module Veilen is bedoeld voor kwekers die partijen bloembollen aanvoeren bij een veiling om deze te laten veilen. Na het invoeren van de partijgegevens voor de veiling draait u de aanvoerbrief met bijbehorende labels uit. Uw voorraad- en fustadministratie wordt automatisch bijgewerkt. Na het veilen vult u de gerealiseerde prijzen in. De omzet en de gemiddelde prijzen worden automatisch berekend. Eventueel gereclameerde leveringen kunt u nog invoeren op een geveilde partij. De module Veilen ondersteunt u bij alle stappen van het veilen. Via de meegeleverde overzichten kunt u alles eenvoudig terugzoeken en opvragen. Tevens is er een apart overzicht voor de controle van de veilingtransacties.

Buitenlandse leveringen

De module Buitenlandse leveringen is bestemd voor teeltbedrijven met verkopen naar het buitenland. De leveringsnota is in deze module vervangen door een paklijst. Alle bijzonderheden die op de paklijst vermeld moeten worden, kunt u op het scherm voorbereiden. Door de vele instelmogelijkheden te gebruiken, bespaart u veel tijd. Na het printen van de paklijst en eventueel gelijktijdig de bijbehorende factuur, kunt u met deze module de verschillende exportdocumenten achter elkaar af te drukken, zodat in één handeling de complete administratie van een zending wordt verzorgd.

EDI-Bulb

AgroVision is steeds op zoek naar nieuwe toepassingen om u gemakkelijk en sneller te laten werken met het Bolwerk-programma. Daarom hebben we de module EDI-Bulb ontwikkeld, waarmee Bolwerk elektronisch gegevens uitwisselt met de bemiddelaars. CNB en Hobaho sturen de koopbrieven via internet automatisch naar het Bolwerk-programma. Hierdoor voert u niet meer handmatig de koopbrieven in, waardoor u tijd bespaart en fouten voorkomt. 

Kwekersvereniging

Als u lid bent van een kwekersvereniging ontvangt u de koopbriefjes nog handmatig van de administrateur. U verstuurt de leveringsnota's retour die de administrateur vervolgens handmatig moet verwerken. Met de module Kwekersvereniging kan de administrateur van de kwekersvereniging via de computer koopbriefjes ontvangen, verwerken en doorsturen naar u. Ook de leveringsnota's worden digitaal verwerkt, zonder handmatige handelingen!

De voordelen

  • Enorme tijdsbesparing; gemiddeld bespaart de administrateur een dag aan werk.
  • Fouten worden voorkomen; bij handmatige handelingen is er meer kans op vergissingen.
  • Ook als u lid bent van meerdere kwekersverenigingen kunt u niet meer per ongeluk een handgeschreven koopbriefje naar de verkeerde vereniging sturen.

Mifas

U kunt Bolwerk combineren met het boekhoudprogramma Mifas voor de financiële, mineralen en bedrijfseconomische boekhouding. Facturen gemaakt in Bolwerk kunnen worden overgeheveld naar de module Facturering en zo gelijk in uw boekhouding verwerkt worden.

Klik hier voor meer informatie over het boekhoudprogramma Mifas

Teelt nieuws

Nieuwe helpdeskmedewerker: Chris van Bostelen

12-01-2018
Teelt, Algemeen, Uitgelicht

Mijn naam is Chris van Bostelen, Ik ben 43 jaar en werk sinds begin november bij AgroVision als medewerker Frontoffice...
Verder lezen

Verder lezen