VoerwinstMonitor

Bespaar tijd door invoeren op de smartphone of tablet

Bekijk hier de online mogelijkheden

VoerwinstMonitor

Verbetering Voermanagement

VoerwinstMonitor

Overzicht, al uw gegevens centraal

VoerwinstMonitor

Geld verdienen

Home > Sectoren > Melkveehouderij > Voeding > VoerwinstMonitor

CowVision VoerwinstMonitor

Betere voerefficiëntie geeft altijd hoger saldo

We hebben een erg droge en hete zomer achter de rug die zijn invloed heeft gehad op de productie van het ruwvoer. Heeft u voldoende ruwvoer voor deze winter of moet u bijkopen? En hoeveel energie en eiwit bevat uw ruwvoer? Factoren die belangrijk zijn voor de voerefficiëntie op uw bedrijf, ofwel hoe efficiënt een kg meetmelk wordt geproduceerd per kg droge stof. En dat is belangrijk om te weten, want voerwinst gaat om veel geld. Een verbetering van de voerefficiëntie met 0,1 punt levert u al snel duizenden euro's per jaar op! Hoe houdt u op een gemakkelijke manier grip op uw voermanagement? VoerwinstMonitor geeft u het antwoord.

Speciaal voor melkveehouders die ruwvoer wegen, hebben we VoerwinstMonitor. Een handige tool met bijbehorende app die u als melkveehouder helpt bij het beter en nauwkeuriger voeren van de koeien. Met VoerwinstMonitor berekenen we de voerefficiëntie op uw bedrijf. Het mooie van dit kengetal is dat het afhankelijk is van verschillende factoren die van invloed zijn op melkproductie en benutting van voer. Op een aantal factoren heeft u gemakkelijker en meer invloed dan op andere. Maar feit is: melkveehouders die het voor elkaar krijgen om de voerefficiëntie op een stabiel gunstig niveau te houden, boeren het best.

De kracht van VoerwinstMonitor

  • Verbetering voermanagement: helpt bij vraagstukken op korte en lange termijn zoals inzet van goedkopere voersoorten of wat de prestaties van het winter- en zomerrantsoen zijn geweest.
  • Geld verdienen: direct inzicht in de totale voerkosten (ruwvoer- en krachtvoerkosten)
  • Inzicht: met één scherm houdt u inzicht op de prestaties van uw veestapel. U heeft handvatten om direct bij te sturen.
  • Controle: grip op het voerproces en inzicht in het voeren.
  • Online, dus overal te benaderen.
  • Uw adviseur kan meekijken, u bepaalt
 

Direct inzicht in de kwaliteit van het rantsoen

Natuurlijk speelt het voer dat u de koeien voorschotelt een grote rol. Goed voeren van de koeien bestaat uit veel factoren die in balans moeten zijn. Als er met het rantsoen iets niet in orde is, zie je de voerefficiëntie vaak al verslechteren voordat de melkproductie onderuitgaat. Van alles speelt daarbij mee. Denk bijvoorbeeld aan het uitkuilmanagement en de buitentemperatuur. Of de kuilkwaliteit die niet constant is.

Ook lange termijnfactoren kunnen de voerefficiëntie beïnvloeden. Het streven is om het totale plaatje kloppend te krijgen. Ken uw voerefficiëntie, en ga op zoek en aan de slag met de zwakste schakel om de voerefficiëntie te verbeteren. Als de voerefficientie verbetert, verbetert automatisch ook de voerwinst.

De prestaties van uw veestapel in beeld

De handige overzichten geven u direct inzage in het actuele voerproces, zodat u meteen kunt bijsturen. Met meters en tabellen (cockpit) heeft u dagelijks inzicht in het voeren en melken. U ziet direct het effect van bijvoorbeeld een gewijzigd rantsoen of een andere laadvolgorde op de voerefficiëntie en op de voerkosten. 

Wijzigingen opslaan met de telefoon/tablet

Met de laadlijst op de telefoon of tablet leest u hoeveel kilo's voer u moet laden. VoerwinstMonitor doet de rest. Eventuele wijzigingen in het aantal te laden kilo's worden meteen vastgelegd op de telefoon of tablet.

 

 

 

 

Interesse?

Bel ons op 0570-664115

Of vul het contactformulier in

Meer informatie?

CowVision brengt alles samen

AgriVisie Nieuwe Oogst

Zaterdag 13 oktober 2018 verscheen de AgriVisie Voeren van Nieuwe Oogst. Hierin stond een interview met Fokko de Vries, teamleider Support Melkvee bij AgroVision, over voerefficiëntie en voersaldo. Lees hier het hele interview.

Wat is Voerefficiëntie?

De Voerefficiëntie geeft weer hoeveel melk uw koeien produceren uit opgenomen droge stof. Hoe meer melk per hoeveelheid droge stof, hoe hoger de voerefficiëntie. Koeien die het voer beter benutten, produceren efficiënter en dat ziet u terug in een hoger voersaldo. 

"Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat verbetering van de voerefficiëntie altijd bijdraagt aan een gunstiger voersaldo. Dus werken aan voerefficiëntie loont altijd. We kennen bedrijven die jaarrond voor voerefficiëntie tussen de 1,45 en 1,52 zitten. Voor de meeste is dat nog een uitdaging." aldus Fokko de Vries, teamleider Support Melkvee bij AgroVision.

Nieuws uit de Melkveehouderij

Informatie voor studiegroepen melkveehouderij

27-06-2018
Melkveehouderij, Nieuws

Hoe kan automatisering helpen in mijn bedrijfsvoering?Verder lezen

Verder lezen