Home > Sectoren > Melkveehouderij > Voeding > OptiVoeren

OptiVoeren = Krachtvoer direct in uw procescomputer

Op basis van de rantsoenberekening en krachtvoeradvies van uw voorlichter verzorgt OptiVoeren dagelijks een krachtvoeradvies per koe. Uw voeradviseur zet het advies voor u klaar en OptiVoeren stuurt deze door naar de voercomputer of robot. Met deze methode krijgt de koe dagelijks de exacte hoeveelheid krachtvoer wat het dier nodig heeft. Dat heeft een positief effect op de voerefficientie. Dus meer melk uit hetzelfde voer.

Volledig automatisch, forse tijdsbesparing

OptiVoeren zorgt ervoor dat het advies dagelijks automatisch wordt doorgestuurd naar de procescomputer(s). U heeft er geen omkijken naar. Dat gaat via CowVision Voerportaal, een online toepassing die u volledig inzicht geeft in het proces van voeren en melken op uw bedrijf.

Dus u profiteert meteen van de voordelen van Voerportaal zoals de handige cockpit, informatie delen met uw (voer) adviseur en de koppeling met uw smartphone of tablet.

Uw adviseur kan meekijken

Een groot voordeel van CowVision Voerportaal met OptiVoeren is de mogelijkheid om uw (voer)adviseur mee te laten kijken. Hij kan op basis van uw actuele gegevens op het Voerportaal, sneller een aangepast advies geven en u hiermee beter begeleiden. U beslist uiteraard zelf of de adviseur kan meekijken.

VoerPortaal op de smartphone of tablet

Met OptiVoeren ziet u ook de krachtvoergiften en het restvoer terug in CowVision op uw smartphone of tablet. U kunt per dier ook de voergift aanpassen en deze eventueel voor een periode vast zetten.

U heeft hiervoor CowVision Mobile nodig, klik hier voor meer informatie.

De voordelen op een rij:

  1. Gemak: dagelijks en automatisch een krachtvoeradvies voor de individuele koe.

  2. Efficiënt:het advies is gebaseerd op de individuele koe, gekeken wordt naar o.a. MPR/Melkmeting, lactatiestadium en verwachte melkproductie.

  3. Nauwkeurig:door het advies af te stemmen op de koe in plaats van een standaard voertabel, krijgt de koe exact wat ze nodig heeft.

  4. Informatie delen:u bepaalt of uw adviseur op afstand kan meekijken. Uw adviseur beschikt dan, net als u, over actuele gegevens en kan u hierdoor sneller en ook vaker op afstand helpen.

  5. Kostenbesparing:omdat de individuele koe op de norm gevoerd wordt bespaart u flink op de voerkosten. Een bedrijf met 100 melkkoeien bespaart al snel tot € 2.100 aan voerkosten.

Interesse?

Bel ons :0570 664 115

of vul het contactformulier in

In CowVision komt alles samen!

Hans Hofsteenge over OptiVoeren

“De eerste keer dat ik hoorde van OptiVoeren was tijdens de klantbijeenkomst in Haren (GN). Mijn voeradviseur berekent het krachtvoeradvies en de stap was gauw gemaakt om dit automatisch in te lezen. Optivoeren werkt eenvoudig: de krachtvoeradviezen worden automatisch ingelezen en toch kan ik ze zelf aanpassen. Bijvoorbeeld als een koe kreupel is of uierontsteking heeft. Het aanpassen doe ik direct op de telefoon met CowVision Mobile.” Lees meer

Nieuws uit de Melkveehouderij

Informatie voor studiegroepen melkveehouderij

27-06-2018
Melkveehouderij, Nieuws

Hoe kan automatisering helpen in mijn bedrijfsvoering?Verder lezen

Verder lezen