Efficient voeren

"Melken met financieel inzicht"

Home > Sectoren > Melkveehouderij > Voeding

Grip op uw totale voerkosten

Met de schommelende voer- en melkprijzen en een verplicht betere mineralenbenutting wordt een efficiënte omzetting van voer naar melk steeds actueler. Kortom: efficiënt voeren wordt de komende jaren enorm belangrijk, ook op uw bedrijf.

   

Voor elk bedrijf een passende oplossing

AgroVision heeft handige programma’s als het gaat om controle over de krachtvoer- èn ruwvoerkosten. Praktisch, die u veel werk uit handen nemen. Altijd de belangrijkste ‘meters’ in beeld om uw bedrijf aan te sturen. Of u nu voert met een voercomputer of voermengwagen, melkt met een robot of melkstal, wel of niet voer moet aankopen; onze programma’s zijn speciaal gemaakt om op de makkelijkste manier grip te hebben en te houden.

Bel ons: 0570 664 115

of vul het contactformulier in

Wat is Voerefficiëntie?

De Voerefficiëntie geeft weer hoeveel melk uw koeien produceren uit opgenomen droge stof. Hoe meer melk per hoeveelheid droge stof, hoe hoger de voerefficiëntie. Koeien die het voer beter benutten, produceren efficiënter en dat ziet u terug in een hoger voersaldo. 

"Onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat verbetering van de voerefficiëntie altijd bijdraagt aan een gunstiger voersaldo. Dus werken aan voerefficiëntie loont altijd. We kennen bedrijven die jaarrond voor voerefficiëntie tussen de 1,45 en 1,52 zitten. Voor de meeste is dat nog een uitdaging." aldus Fokko de Vries, teamleider Support Melkvee bij AgroVision.

 

 

Erik van Grinsven uit St. Michielsgestel vertelt over de voerefficiëntie op zijn bedrijf en meer (± 15 min)

 

Nieuws uit de Melkveehouderij

Informatie voor studiegroepen melkveehouderij

27-06-2018
Melkveehouderij, Nieuws

Hoe kan automatisering helpen in mijn bedrijfsvoering?Verder lezen

Verder lezen