Home > Sectoren > Melkveehouderij > BemestingPlanner

BemestingPlanner: beter ruwvoer

Betere kwaliteit ruwvoer, bemestingadvies per perceel en per snede voor het hele jaar, inzicht in de beschikbare mest door het jaar heen én de zekerheid van bemesten binnen het wettelijke kader. Dat kan nu met de BemestingPlanner.

De voordelen van BemestingPlanner

  • Inzicht in beschikbare mest door het jaar heen, rekening houdend met afvoer, aanvoer, productie en beweiding
  • Advies per perceel en per snede voor het hele jaar
  • Bemestingadvies binnen het wettelijke kader
  • Optimale verdeling mest en kunstmest voor de beste kwaliteit ruwvoer
  • Op het juiste moment mest kunnen afvoeren

 

Betere kwaliteit ruwvoer

De BemestingPlanner haalt alle wettelijke gegevens en uw percelen automatisch uit AgroMineraal. Vervolgens maakt u met de BemestingPlanner uw operationele plan. Dit plan is gebaseerd op de behoefte van de bodem en de gewassen en de beschikbare meststoffen. U kunt precies bepalen welke (kunst)mest en hoeveel naar maïsland, bouwland en grasland gaat en wanneer. Zo haalt u met de beschikbare meststoffen de juiste kwaliteit en hoeveelheid ruwvoer van uw land. Betere kwaliteit ruwvoer levert al snel honderden euro's per hectare op!

Advies per perceel en per snede

De BemestingPlanner geeft u inzicht in de beschikbare mest door het jaar heen, rekening houdend met afvoer, aanvoer, productie en beweiding. U krijgt een bemestingadvies per perceel en per snede op basis van het opbrengstpotentieel per perceel. Voorafgaand aan het groeiseizoen maakt u de gehele jaarplanning en dat allemaal binnen het wettelijk kader. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Unieke combinatie met AgroMineraal

De BemestingPlanner is gekoppeld aan AgroMineraal, eveneens een pakket van AgroVision. Met AgroMineraal heeft u continu inzicht in de actuele stand van zaken over mineralen en mest op uw bedrijf. Bij het wijzigen van gegevens ziet u in één oogopslag of u een overschot of ruimte heeft. U ziet hoeveel mest u moet af- of aanvoeren en hoeveel kunstmest u nog kunt aankopen. Zo kunt u het hele jaar door sturen op een betere benutting van mineralen. Omdat u werkt met geborgde gegevens uit de Kringloopwijzer weet u dat de gegevens in AgroMineraal altijd kloppen en u voldoet aan de mestwetgeving. 

Om gebruik te kunnen maken van BemestingPlanner moet u ook beschikken over AgroMineraal.

Direct bestellen of meer informatie? Vul uw gegevens in of bel (0570) 664 115

  1. Ik wil graag

Nieuws uit de Melkveehouderij

Informatie voor studiegroepen melkveehouderij

27-06-2018
Melkveehouderij, Nieuws

Hoe kan automatisering helpen in mijn bedrijfsvoering?Verder lezen

Verder lezen