Home > Over ons > Nieuws > Melkveehouderij

Dieranalyse GVE-Monitor

26-06-2017

De GVE-Monitor in Dieranalyse is uitgebreid met jongveegetal. Direct nadat de laatste wijzigingen in Den Haag zijn vastgesteld, hebben we ze doorgevoerd in de GVE-Monitor. De berekening van het jongveegetal is van toepassing als jongvee, ouder dan 35 dagen, is afgevoerd naar een Nederlands UBN. In de GVE-Monitor kunt u zelf aan te geven of het jongveegetal voor uw bedrijf van toepassing is en vanaf welke periode. Als dit is ingesteld, ziet u bij de berekeningen en de grafiek direct de uitkomst van het jongveegetal.

De boetebedragen in GVE-Monitor zijn ook aangepast. Nu wordt alleen afgerekend op basis van de laatste maand in de periode. Het gemiddeld aantal GVE’s in de eerste maand van de periode wordt niet meer verrekend in de boetebedragen. Het boetebedrag is € 480,= geworden omdat 1x over de hele periode wordt afgerekend.

Het maximale verminderingspercentage in periode 3 is aangepast aan de regelgeving naar 12%. In de laatste 2 periode staat dit nu nog op 40%. Vooralsnog is dit de wettelijke norm. Deze gaat naar verwachting wel lager uitvallen, maar het is nog niet bekend naar welk percentage.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Wat anderen vinden van onze producten