Home > Over ons > Nieuws > Melkveehouderij

De eerste aflevering van een SensOor

28-08-2017

Sinds kort verkoopt AgroVision de SensOren van Agis. Dat betekent ook, dat AgroVision de support en het afleveren voor haar rekening neemt. Voor de supportmedewerkers is dat even iets anders dan anders. Software afleveren is echt anders dan hardware. Patrick Heijink, supportmedewerker bij AgroVision vertelt hoe het hem beviel.

“Mijn eerste installatie van de sensoren was bij een middelgrote melkveehouder in Groningen. Van zijn 90 melkkoeien, kregen er 50 een SenSoor. De eerste 30 deden wij, de volgende doet de melkveehouder eenvoudig zelf.

Ik ben eerst een volle dag geschoold in de theorie van de SensOor. Samen met twee mensen van Agis (CowManager) hebben we het hele programma doorgelopen. Hoe werkt het technisch, wat moet ik installeren. Maar vooral ook: welke analyses kan ik maken. Daarna ben ik door een collega meegenomen en heb ik alles ook in de praktijk gezien en geleerd.

Het was hartstikke mooi om samen met de melkveehouder de stal in te gaan. Je loopt daar dan als collega-melkveehouders. Dat is het mooiste wat er is.

De installatie verliep vlekkeloos. Na activering van het programma hingen we de sensoren in het oor van de koeien. Binnen 15 minuten zie je dan de eerste waarden al binnenlopen.

We spraken met de melkveehouder af, dat we vanaf kantoor de installatie minstens een week zouden volgen,  en dan zie je de eerste patronen al verschijnen. Na een week hebben we hem  teruggebeld, de installatie geëvalueerd en ook de eerste resultaten besproken.

Het is echt een prachtig systeem, natuurlijk voor de reproductie, de tochtigheidsdetectie. Maar ik vind zelf  het gezondheidsaspect echt een meerwaarde. Je ziet zoveel sneller dat een koe ziek wordt. De attendering gaat zoveel sneller dan je eigen waarneming. Dat scheelt echt uitval en melkverlies, daar ga je  het systeem snel op terugverdienen.“

Wat anderen vinden van onze producten