Home > Over ons > Nieuws

Zomerperikelen

24-07-2017

De zomer heeft ook de thuisbasis van Agrovision bereikt. Airco staat op vol vermogen maar krijgt het pand al lang niet meer koel. De helpdesk van Agrovision is een grote ruimte, waardoor alle sectoren bij elkaar zitten. ’s Ochtends bij binnenkomst gaat het bij melkvee al gauw over zaken als het gras; ‘hebben jullie het er al af’? Of de koeien die ‘s nachts naar buiten gaan en overdag binnenblijven om zo beter te dealen met de temperatuur. Interessant hoe de hitte iedere sector weer op een andere manier treft!

In “onze”sector is het altijd weer de kunst om met name de zeugen en vleesvarkens goed op gewicht te houden gedurende de warme dagen. Ik ben dan er ook erg over te spreken dat het nu mogelijk is om het gewicht van de zeug te monitoren gedurende de cyclus, dit geeft een mooi handvat om haar gezondheid in de gaten te houden (Gewicht zeugen).  

Varkens, het zijn net mensen. Of mensen, het zijn net varkens? Het allerliefst liggen wij natuurlijk aan het zwembad met dit heerlijke weer. Boekje erbij, een verfrissend drankje, wat te snacken.. Eigenlijk is het bij de varkens niet anders (op het boek na). Verruil het zwembad voor een modderpoel, wat te eten en te drinken en een waar varkensparadijs is ontstaan!

AgroVision Nieuws

Sneltoetsen in Pigmanager

28-06-2018
Varkenshouderij

We krijgen regelmatig de vraag waarom de rekenmachine uit Pigmanager is gehaald. Het icoontje is weg, maar u roept...
Verder lezen

Verder lezen