Home > Over ons > Nieuws

Geef de vierkante meters op

24-07-2017

Het berekenen van de technische resultaten van uw vleesvarkens gaat al lange tijd op dezelfde manier. Vanuit de praktijk is de vraag gekomen om ook resultaten per vierkante meter te kunnen opvragen. Daarom hebben wij een aantal extra kengetallen toegevoegd: voerwinst per vierkante meter en saldo per vierkante meter. Maar om die kengetallen te krijgen, dient u de oppervlakte van uw stal(len) op te geven in uw programma

Pigmanager
:

Kies Dieradministratie, ga naar Stamgegevens en kies het tabblad Stalindeling. Klik links een stal/locatie aan en kies in het midden van uw scherm de afdeling. Klik op wijzigen en voer onderin dit invoerscherm het totaal aantal vierkante meters in. Tel hierbij de oppervlakte van de voerbakken in, maar looppaden of voergangen moet u niet meerekenen. Achter het invoerscherm rekent het programma direct het aantal vierkante meters per dier uit. Controleer ook direct of het maximaal aantal dieren klopt. Op het uitgebreide TEA2000 overzicht ziet u de kengetallen berekend staan.

FARM:

Ga naar Diversen, Instellingen en kies Bedrijf. Ga naar het tabblad Vleesvarkens en vul bovenin het totale oppervlakte van de stal in. Vul de oppervlakte in, inclusief de oppervlakte van de voerbak, exclusief looppaden en voergangen. FARM rekent direct de oppervlakte per dier uit. Controleer ook het maximale aantal dieren op uw bedrijf. Dat aantal staat hier net boven. Werkt u met verschillende afdelingen? Ga naar menu 4.2.5. Stal/ afdeling/ hok en kies hier voor wijzigen om van een bestaande stal de oppervlakte in te voeren. Op het standaard bedrijfsoverzicht (2.5.9.2) zijn de nieuwe kengetallen af te lezen.

AgroVision Nieuws

Sneltoetsen in Pigmanager

28-06-2018
Varkenshouderij

We krijgen regelmatig de vraag waarom de rekenmachine uit Pigmanager is gehaald. Het icoontje is weg, maar u roept...
Verder lezen

Verder lezen