Home > Over ons > Nieuws

Een nieuw boekjaar

26-01-2018

Is uw boekjaar gelijk aan een kalenderjaar? Zijn de laatste rekeningen of bankafschriften van 2017 verwerkt in Mifas? Dan is het tijd om een nieuw boekjaar aan te maken.

Ga naar menukeuze Boekjaar om van boekjaar te wisselen. Klik het nieuwe boekjaar aan. Het programma start automatisch de wizard jaarovergang.

De wizard jaarovergang toont u een aantal schermen. Met de knop Volgende gaat u steeds een scherm verder. Lees alle tekst zorgvuldig en vul de gevraagde gegevens in. Weet u niet wat u moet invullen, klik dan op de Help-knop in het scherm. Een aantal keren dient u een rekeningnummer in te vullen. Als u dit nummer niet weet, neem dan contact op met uw accountant.

Bent u in het vorig boekjaar iets vergeten of heeft u iets verkeerd geboekt, ga dan terug naar het vorige boekjaar; Klik  boven in beeld op Boekjaar en kies vervolgens het juiste boekjaar. Vul de gegevens in het vorige boekjaar aan, of corrigeer ze. Hierdoor verandert wellicht de eindbalans (en dus ook de beginbalans van het nieuwe boekjaar). Voer de wizard jaarovergang opnieuw uit (via Financieel, Jaarovergang). Mifas zet de gecorrigeerde gegevens over naar het nieuwe boekjaar. Voer de wizard jaarovergang zo vaak uit als nodig is.

AgroVision Nieuws

Sneltoetsen in Pigmanager

28-06-2018
Varkenshouderij

We krijgen regelmatig de vraag waarom de rekenmachine uit Pigmanager is gehaald. Het icoontje is weg, maar u roept...
Verder lezen

Verder lezen