Home > Over ons > Nieuws

Controleer uw zeugen op aanwezigheid

30-08-2018

De kans dat een plasticnummer bij zeugen kwijtraakt is altijd aanwezig. En dan is het lastig om het dier terug te herkennen. En welk nummer zou bij de zeug gehoord hebben? Gebruik uw managementpakket om de zeug terug te vinden.

Het terugvinden van de cyclusgegevens van een zeug zonder nummer is tijdrovend. Dankzij een presentielijst van zeugen heeft u een overzicht van aanwezige zeugen met het huidige stadium erbij en het aantal statusdagen. Hiermee zijn zeugen zonder plasticnummer sneller terug te vinden.

Statusdagen
Het overzicht geeft daarbij ook de statusdagen van de betreffende dieren weer.  Hiermee is ook snel te beoordelen of al uw zeugen goed geregistreerd staan. De dieren sorteert u eenvoudig op statusdagen, zodat u snel overzicht heeft of van alle dieren alle invoer al in het systeem staat, en dat alle dieren de juiste geregistreerde status hebben.

Pigmanager

Ga naar Dieradministratie, Attentielijsten, Productiestadium en kies als sortering productiestadium. Vraag met Afdrukvoorbeeld een schermweergave op. Uiteraard is het printen van dit overzicht ook mogelijk om deze zo mee de stal in te nemen.

FARM

Kies 2. Overzichten, 1. Zeugen, 5. Aanwezig. Vul de datum in (meestal de huidige datum) en klik op schermweergave. In FARM is het overzicht ook te sorteren op status, zodat de dieren met de meeste statusdagen bij elkaar komen te staan. Hierin is ook de cyclus van alle zeugen opgenomen en onderaan de lijst staat de leeftijdsverdeling van de zeugen weergegeven. Ook in FARM is het overzicht te printen om de stal mee in te nemen.

AgroVision Nieuws

Eerst uitval bij biggen, daarna spenen invoeren

29-10-2018
Nieuws, Varkenshouderij

U gebruikt de PigVision Mobile app en u vraagt zich af waarom u bij de speenlijst de uitval van de biggen niet kwijt...
Verder lezen

Verder lezen