Home > Sectoren > Pluimveehouderij > LegManager

LegManager

LegManager is een onafhankelijk managementprogramma voor legpluimveehouders via internet. Het programma biedt pluimveehouders technisch en financieel inzicht in het resultaat van zowel lopende als afgesloten koppels. Bovendien kan de pluimveehouder zijn resultaten vergelijken met vergelijkbare koppels van collega’s o.b.v. eikleur, handelsnorm, koppelgrootte, huisvestingssysteem en tijdsbestek. Het resultaat, afgestemd op het lopende koppel, of op afgesloten koppels, wordt weergegeven ten opzichte van het normgemiddelde van de door u gestelde referentie of t.o.v. productienormen, in cijfers, tabellen en inzichtelijke grafieken. Voor de mestboekhouding worden er automatisch veesaldokaarten bijgehouden.

Gegevens vastleggen

De meeste gebruikers kiezen er voor om de gegevens op weekniveau bij te houden. Gebruikers kunnen ook op dagniveau registeren, net als op de legkalender. De keuze is aan de pluimveehouder om ook financiële gegevens te registreren. De volgende gegevens worden onder andere per koppel vastgelegd:

 • Koppelgegevens: stal, huisvestingsysteem, opzetdatum, merk hen, aantal hennen, hennenleverancier / broederij, voerleverancier, handelsnorm eieren, prijsafspraak eieren, etc.
 • Technische gegevens: uitval, aantal eieren 1e soort, 2e soort, eigewicht, voerverbruik, uitval, etc.
 • Financiële gegevens: opbrengst eieren, kosten voer.
 • Toegerekende kosten: energie, gezondheidszorg, strooisel, mestafzetkosten, etc.

Wat levert LegManager u op?

 • Inzicht in technische en financiële resultaten
 • Gemakkelijk vergelijken
 • Inzichtelijke grafieken
 • Vinger aan de pols
 • Gebruiksgemak
 • Bereikbaar vanaf elke PC of tablet met internet
 • Rapportage 24/7 beschikbaar
 • Adviseurs kunnen meekijken

Probeer LegManager 3 maanden gratis!

Maak nu 3 maanden gratis gebruik van LegManager en ontdek de voordelen van het programma zelf. Voor het verstrijken van de proefperiode nemen wij contact met u op met de vraag of wilt overgaan tot aanschaf van LegManager. U zit dus nergens aan vast!

Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Heeft u nog vragen? Deze kunt u invullen bij Opmerkingen.

Handig: Gratis Legmanager Mobile

Nieuw: KostprijsOverzicht

Juist bij slechte prijzen telt iedere cent. In zware tijden is het belangrijk om zicht te hebben op de financiële resultaten van uw koppels. Daarom is LegManager uitgebreid met een kostprijsoverzicht. Wekelijks ziet u hoe uw koppels afzonderlijk presteren en worden vergeleken met het gemiddelde van uw collega’s. Tegelijkertijd ziet u het financiële verloop en heeft u inzicht op welk moment uw koppel rendeert. Zo kunt u tijdens de ronde al bijsturen.

Kostprijsoverzicht

Nieuw: Interne Koppelvergelijking

Met de Interne Koppelvergelijking, vergelijkt u eenvoudig twee koppels met elkaar. Is het resultaat van het nieuwe koppel beter dan het vorige? Of scoort het juist minder? Op het moment dat uw koppel minder scoort, kunt u nog bijsturen, met bijvoorbeeld voeding of klimaatinstellingen. U stuurt nog tijdens de ronde bij, en heeft daardoor direct invloed op uw resultaat.

Interne koppelvergelijking
Koppels aanvinken
Vergelijk technisch
Vergelijk Financieel

AgroVision levert praktische software programma’s voor management en boekhouding voor ondernemers in de agrarische sector. 

 

Klik hier

Nieuws uit de Pluimveehouderij

AgroVision geeft grip op financiële en technische resultaten tijdens LIV Venray 2016

17-02-2016
Varkenshouderij, Pluimveehouderij

Softwareleverancier AgroVision laat tijdens de LIV Venray 2016 in de Evenementenhal Venray zien hoe varkens- en...
Verder lezen

Verder lezen