Home > Sectoren > Melkveehouderij > VoerwinstMonitor

CowVision VoerwinstMonitor

Met schommelende voer- en melkprijzen en een verplicht betere mineralenbenutting wordt een efficiënte omzetting van voer naar melk steeds actueler. Kortom: efficiënt voeren wordt de komende jaren enorm belangrijk, ook op uw bedrijf.

Verbetering van voermanagement

Speciaal voor melkveehouders die ruwvoer wegen, hebben we VoerwinstMonitor. VoerwinstMonitor berekent dagelijks de voerwinst en de voerefficiëntie op basis van de voeropname van gisteren en de melkproductie van vandaag. Met de mengvoerwagen weegt u het voer al, met VoerwinstMonitor heeft u het voermanagement op uw bedrijf compleet.   

Overzicht, al uw voergegevens centraal

De handige overzichten geven u direct inzage in het actuele voerproces, zodat u meteen kunt bijsturen. Met meters en tabellen (cockpit) heeft u dagelijks inzicht in het voeren en melken. U heeft handvatten om direct bij te sturen. U ziet direct het effect van bijvoorbeeld een gewijzigd rantsoen of een andere laadvolgorde op de voerefficiëntie en op de voerkosten.

Geld verdienen

Met VoerwinstMonitor weet u precies hoeveel voer u heeft  gevoerd en hoeveel liter melk dit oplevert. U heeft dus meteen financieel inzicht. U ziet direct of u met goedkopere voersoorten dezelfde efficientie behaalt. Zo heeft u één centrale plaats waar u zicht houdt op de prestaties van uw veestapel, zowel technisch als financieel.

Een verbetering van de voerefficiëntie met 0,1 punt levert al snel duizenden euro’s per jaar op.

 

Wijzigingen opslaan met de telefoon/tablet

Met de laadlijst op de telefoon of tablet leest u hoeveel kilo's voer u moet laden. VoerwinstMonitor doet de rest. Eventuele wijzigingen in het aantal te laden kilo's worden meteen vastgelegd op de telefoon of tablet.

 

 

 

Goede ervaringen met tablet en houder

Melkveehouders die werken met VoerwinstMonitor hebben goede ervaringen met de volgende tablet en houder:

  • Lenovo TAB 3 7 Essential 8 GB  (±€ 89,--)
  • iGrip Tablet Gripper Suction 7 tot 12 inch  (± 34,99)

 

U kunt deze bestellen op tabletcenter.nl of informeer even in een winkel bij u in de buurt.
Uiteraard heeft u zelf de keuze om een ander type te nemen of gebruik te maken van uw telefoon.

 

 

 

Wat is voerefficiëntie?

De Voerefficiëntie geeft weer hoeveel melk uw koeien produceren uit opgenomen droge stof. Hoe meer melk per hoeveelheid droge stof, hoe hoger de voerefficiëntie. In de praktijk varieert dit kengetal van 1,1 tot 1,7. Koeien die het voer beter benutten, produceren efficiënter en dat ziet u terug in een hoger voersaldo

Meer weten over voerefficiëntie?

We hebben informatie voor u op een rijtje gezet. Download hier het gratis kennisdocument.

Erik van Grinsven uit St. Michielsgestel vertelt over de voerefficiëntie op zijn bedrijf en meer (± 15 min)

CowVision brengt alles samen

Nieuws uit de Melkveehouderij

De eerste aflevering van een SensOor

28-08-2017
Melkveehouderij

Sinds kort verkoopt AgroVision de SensOren van Agis. Dat betekent ook, dat AgroVision de support en het afleveren voor...
Verder lezen

Verder lezen