Home > Over ons > Nieuws

Basisprijs vleesvarkens

07-09-2017

Voert u de basisprijs vleesvarkens in bij elke levering? En vindt ook u het verschil met uw eigen opbrengst groot? Controleer of u de basisprijs wel exclusief btw invoert. Want veel slachterijen geven de basisprijs inclusief btw op.

U heeft de resultaten voor u liggen en u ziet een te groot verschil tussen uw uitbetalingsprijs per kilogram geslacht-gewicht en de afgegeven basisprijs? Controleer of de basisprijs wel exclusief btw op de slachtbon staat weergegeven. 6% btw heeft een groot effect op het uitgerekend verschil. We raden u aan om de basisprijs op de slachtbonnen na te lopen en eventueel in het systeem aan te passen. En u kunt snel de basisprijs aanpassen. Open de verkoopboeking, klik het veld aan, waar de basisprijs staat en druk op F9. U krijgt de rekenmachine van Pigmanager zien, met de basisprijs ingevuld. Deel het bedrag door 1,06 en klik op vul. Het programma vult uitkomst van de deling in het veld van de basisprijs.

Weet welke kwaliteit u levert

Wanneer u de basisprijs bij elke levering mee registreert, krijgt u op de controlelijst verkoop vleesvarkens eenvoudig te zien wat het uitbetaalde bedrag per kilogram is, maar geeft ook helder het verschil ten opzichte van de basisprijs weer. Perfect om te gebruiken bij analyse van uw vleesvarkens.
Daarnaast hebben we op TEA 2000 een extra kengetal toegevoegd: de gemiddelde afwijking ten opzichte van basisprijs/kg geslacht-gewicht. Dit extra kengetal biedt u een extra handvat om de kwaliteit van uw vleesvarkens te analyseren.

AgroVision Nieuws

Het belang van zeugen wegen uitgelegd

09-03-2018
Nieuws, Varkenshouderij

Op de eerste beursdag van de LIV Venray organiseerde AgroVision samen met Topigs Norsvin en VON Netherlands een...
Verder lezen

Verder lezen